Anugerah Terindah

Halaman

10 Disember 2016

#MyTraveLokaEscapade - Destinasi Percutian Impian Ke Pulau Langkawi




Salam berhujung minggu untuk semua sahabat blogger dan pengunjung setia blog Anugerah Terindah ini...Musim cuti sekolah tentu ramai di kalangan sahabat blogger dan pengunjung impikan sebuah percutian bersama keluarga tersayang dan di kesempatan ini apa kata kita jom kontest yang di anjurkan oleh Traveloka





Traveloka adalah sebuah laman web untuk tempahan penerbangan dan hotel untuk sebuah percutian idaman dan impian semua orang.Anda hanya perlu melawati laman web Traveloka kalau korang nak booking penerbangan dan nak tempah hotel lebih senang dan cepat jadi kunjungilah  www.traveloka.com




Pulau Langkawi


Ok berbalik kepada tajuk entri MD di atas..Siapa yang tak ingin pergi melancong kan...MD dan En.Hubby pun punya idaman dan impian untuk pergi melancong sebab itu kita berdua memilih Pulau Langkawi sebagai destinasi percutian idaman dan impian kami.Sebab apa MD dan En.Hubby nak ke Pulau Langkawi...jom kita tengok 10 sebab kenapa MD dan En.Hubby nak bercuti ke Pulau Langkawi..
1) Dataran Helang 


Sumber : wikipedia


Ini adalah tugu tanda mercu Pulau langkawi dan merupakan tumpuan para pelancong dari dalam dan luar negara...rugi rasanya kalau tak pergi tangkap gambar dekat tugu Helang ni dengan #MyTravelokaEscapade pasti akan memenuhi keinginan anda.


2) Kereta Kabel Langkawi


sumber : wikipedia


Teringin sangat merasai sendiri menaiki kereta kabel ni walaupun perasaan gayat ada dalam diri tapi jika #MyTravelokaEscapade memberi peluang kat MD,MD tak akan lepaskan peluang ini dan memberanikan diri untuk menaiki kereta kabel ini.


3) Sky Bridge Langkawi


Sumber :  wikipedia


Sky Bridge atau titian gantung bengkok juga merupakan tempat yang wajib di kunjungi bila ke pulau langkawi...dengan rekabentuknya yang unik memang patut para pelancong dari dalam dan luar negara berkunjung ke sini dan pelakon terkenal hindi Datuk SRK pernah berlakon di atas Sky Bridge Langkawi ini...Siapa yang tak nak ke sini kan #MyTravelokaEscapade.


4) Art Muzium Langkawi



Ramai yang kata kalau nak bergambar dengan real kat sinilah tempatnya...Ramai dah kawan blogger yang dah pernah ke sini jeles juga MD tengok gambar diorang...Jadi MD tak akan lepaskan peluang untuk ke sini.


5) Underwater World Langkawi


Sumber : Mai Singgah

Underwater World Langkawi merupakan sebuah akuarium terbesar di negara dan di sini kita dapat melihat haiwan akuatik hidupan marin dan ikan air tawar.Di sini juga kita dapat melalui terowong dan melihat jerung dan penyu berenang di atas anda.



6) Taman Lagenda Langkawi 



Cantik tak taman lagenda ni...kalau nak bersiar sekali bergambar memang tempat ni menarik sangat dengan #MyTravelokaEscapade 


7) Pulau Dayang Bunting


Sumber : wikipedia

Tasik dayang bunting juga merupakan salah satu tempat menarik untuk di kunjungi jika ke Pulau Langkawi.Ia merupakan tasik air tawar yang unik dan mempunyai sejarah tersendiri.

8) Makam Mahsuri


Sumber : wikipedia

Makam Mahsuri ada salah satu lagenda di langkawi..Nama sebenar Mahsuri ialah  Mahsuri Binti Pandak Maya kerana fitnah Mahsuri di tikam dan darah yang keluar dari tubuh Mahsuri berwarna putih..Ini cerita yang MD pernah tengok kat tv.


9) Taman Burung Langkawi Bird Paradise


Sumber : Mai Singgah

Taman burung juga salah satu tempat yang menarik untuk di kunjungi oleh semua lapisan sebab dalam taman burung Langkawi di diami 2500 burung exotic yang terdiri daripada 150 species burung yang berlainan.Jadi jangan lepaskan peluang untuk singgah kat sini.


10) Kompleks Kraft Langkawi



Sebelum balik dari bercuti selalunya kita akan bawa buat tangan @ cenderhati untuk keluarga dan kawan² jadi Komeks Kraft Langkawi adalah tempatnya untuk membeli buah tangan @ cenderahati sebab bermacam² barangan kraft yang di jual.






kalau korang ada impian untuk bercuti ke destinasi pilihan anda lupa join Contest Traveloka kerana bermacam-macam hadiah menarik yang bakal anda menangi...Jadi jangan lepaskan peluang korang mana tau rezeki kan...










365 days Daily Planner Giveaway by Luqman Zakaria





Selamat berhujung minggu kepada semua sahabat blogger dan pengunjung setia blog MD ni....Tak sedar kita makin nak mengakhiri tahun 2016 dan untuk tahun 2017 kita pasti nak buat planner kan...jadi kita memerlukan daily planner yang baru...Jadi blogger Luqman Zakaria menganjurkan giveaway 365 Days Daily Planner....






Jadi kalau korang nak dapatkan daily planner untuk tahun 2017 jom ramai² kita join giveaway ni mana tau rezeki kan...Nak join jangan lupa KLIK SINI ) atau klik kat Invitation Card di atas tu...Ok....




 

Ole - Ole Dari Indonesia





Selamat pagi sabtu dan selamat berhujung minggu untuk semua sahabat blogger dan pengunjung setia blog MD...Terima kasih MD ucapkan kerana tidak jemu nak berkunjung ke blog Anugerah Terindah ini...



Hari selasa lalu adik ipar MD baru balik dari Indonesia dan adalah dia bawakan MD buah tangan yang super comel sangat dan adik MD yang balik Indonesia bulan lalu ada juga kirimkan kat kakak dia ni baju 2 pasang....seronok sangat sebab dapat kiriman dari adik di sana....



 
Baju colour pink kiriman dari adik



Ni pula warna biru juga kiriman dari adik




Ring holder untuk hp ole-ole dari adik ipar...Hello Kitty lagi...comel kan....nanti ada hp baru baru nak pasang benda ni...hihi





Ni pula sarung bali ole-ole dari adik ipar......Hello Kitty lagi...comel ka, adik ipar ni macam tau² jer kita minat kat Hello Kitty...hhi...Apa² pun terima kasih akak ucapkan kepada adik dan adik ipar sebab kasih kat akak ole² yang super cantik dan comel lagi..














9 Disember 2016

Menu Minum Petang - Jemput-Jemput Pisang




Salam dan selamat petang untuk semua sahabat blogger dan pengunjung setia blog MD yang sentiasa sudi berkunjung ke blog Anugerah Terindah....






Petang ni MD buat jemput-jemput pisang untuk menu minum petang...ada stok pisang dah masak sangat sebab dah seminggu jiran bagi kat MD tapi baru ada kesempatan nak buat jemput-jemput pisang.Jemput-jemput pisang memang sedap kan makan panas-panas sambil minum dengan teh boh nai...Kalau kat semananjung korang panggil ni cekodok kan...







8 Disember 2016

Blog Anugerah Terindah Berwajah Baru





Bulan december adalah bulan terakhir untuk tahun 2016...dan di akhir tahun ni sekali lagi blog MD berwajah baru lagi.MD masih kekal dengan tema blog yang berwarna pink....so...sweet MD tengok blog kalau warna pink ni sejuk dan tenang jak bila melihatnya....Sentuah blog MD kali ini dari blogger Maisarahsidi 







MD google juga lah nak cari blogger yang boleh edit blog ni sbb tempat yang biasa MD tempah untuk edit blog dah tak ambil untuk mengedit blog...Alhamdulillah MD jumpa blogger Maisarahsidi yang sudi nak edit blog MD ni....Kalau korang nak tempah edit blog boleh lah berkunjung ke blog beliau ya sebab ada pakej yang di sediakan tinggal korang pilih jak pakej mana yang korang nak...




http://www.maisarahsidi.com/p/editdesigncustomize-blog.html




Doa Harian




Salam dan selamat pagi khamis untuk semua sahabat blogger dan pengunjung setia yang sentiasa sudi singgah dan komen dekat blog MD ini....Awali setiap pagi kita dengan doa-doa semoga kehidupan yang kita jalani akan lebih baik dan mendapat keberkatan dari Allah.





Ya..... ALLAH 
Aku mohon perlindunganMu dari dukacita
Kesedihan,perlindungan dari kelemahan
Sifat malas dan keluhan serta
Beban dari hutang......Amin




Anugerah Terindah Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign